top of page
Search
  • Writer's pictureZdravstvenoDispečerstvo

Finančna podpora Sekcije za krepitev zdravstvenega dispečerstva

Dispečerska služba zdravstva je bila ustanovljena 1. marca 2018 in bo predvidoma do konca leta 2020 prevzela sprejem telefonskih klicev za nujno medicinsko pomoč na področju celotne Slovenije. Zdravstveni dispečerji s pomočjo orodja Slovenski indeks za nujno medicinsko pomoč triažiramo nujne telefonske klice, kličočim podajamo ustrezna navodila v najnujnejših primerih, kot so srčni zastoj, nezavest, močna arterijska krvavitev, porod v teku in drugi, sočasno pa aktiviramo tudi najbližje ustrezno reševalno vozilo, prve posredovalce in druge urgentne službe. Tako pripomoremo k ustreznejšemu odzivu službe nujne medicinske pomoči in posledično k boljšemu izidu obravnave pacienta.


Stroški vzpostavitve Dispečerske službe zdravstva so zelo visoki, saj zajemajo izgradnjo in informatizacijo dveh dispečerskih centrov zdravstva, izobraževanje zdravstvenih dispečerjev in drugo, tako da so z vidika Dispečerske službe zdravstva oblačila za zdravstvene dispečerje drugotnega pomena. V Sekciji za krepitev zdravstvenega dispečerstva pa se zavedamo, da ustrezna oprema zdravstvenih dispečerjev, ki zajema tudi enotna oblačila, pripomore k večanju pripadnosti službi, boljšemu počutju na delovnem mestu ter posledično k zadovoljstvu zdravstvenih dispečerjev ter kakovostnejšemu opravljanju njihovega dela – boljši obravnavi pacientov.


Zato smo se odločili, da z vašo pomočjo opremimo naše zdravstvene dispečerje, jih dodatno izobrazimo ter za zdravstvene dispečerje, podpornike Dispečerske službe zdravstva ter laično in strokovno javnost organiziramo različne izobraževalne ter družabne dogodke.


Donatorjem nudimo objavo logotipa in zahvale na naši spletni in Facebook strani ter na baner stojalih (pingvin), plakatih ter drugemu promocijskemu materialu, ki ga bo Sekcija za krepitev zdravstvenega dispečerstva izdala za potrebe sodelovanja na različnih seminarjih, kongresih ter za potrebe promocije Dispečerske službe zdravstva.


Ob zaključku opremljanja zdravstvenih dispečerjev nameravamo objaviti tudi prispevek v internem glasilu UKC Ljubljana Interno ter glasilu Zbornice zdravstvene in babiške nege Slovenije Utrip in drugih sredstvih javnega obveščanja.


Za dodatne informacije oz. sklenitev donatorske pogodbe se lahko na nas obrnete na elektronski naslov zdravstveno.dispecerstvo@gmail.com.


Donacije sprejemamo na račun Športnega društva UKCL št. SI56 6000 0000 0496 226, namen nakazila: »Sekcija za krepitev zdravstvenega dispečerstva«. Prosimo, da nas pred nakazilom donacije o tem predhodno obvestite.

Predsednik Sekcije za krepitev zdravstvenega dispečerstva

Domen Kleva


35 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page